Jens og Urfolket

Om arrangementet

Et inspirerende foredrag om drivkraft og motstand, i møte med villmark, dyr og urfolk.

Bli med på Jens Kvernmo sine eventyrlige reiser, der han blir kjent med urfolk og hvordan de lever. Jens deler hvordan han har fått utfordre både naturkrefter og seg selv, på lange og krevende ekspedisjoner, under tøffe forhold i vill natur. 

 Jens Kvernmo har en fascinasjon for folk som lever etter urgamle tradisjoner i pakt med naturen. Han har bodd lengre perioder både med indianere, inuitter, grønlendere og mongolere. Dette har gitt Kvernmo dyp forståelse av hvor viktig tillit og samarbeid er, både mellom mennesker, men også i møte med naturen. Han deler sine opplevelser med et unikt foto og videomateriale, som er dokumentert av hans turkamerat og fotograf Øyvind Nordahl Næss.

Jens Kvernmo er en ettertraktet foredragsholder, eventyrer, forfatter og TV-profil. Mange har fulgt med på hans villmarks-eventyr på NRK. Han har gått i Helge Ingstads fotspor i Canada, og reist gjennom Grønlands villmark.Jens er kjent fra NRK TV med seriene «Jens og Isak på tynn is» fra Grønlands nordkyst, med over en halv million seere. Her levde Jens med inuittene i 4,5 måneder. Men også «Alene», «Vinterdrømmen» og «Jens i Canada». 

Jens ønsker å inspirere andre til å finne sin gjennomføringskraft, til å bruke og ta vare på naturen, og til å tenke at alt er mulig. Nye eventyr venter rett utenfor døren din!