Flygel eller fesk!

Om arrangementet

Verbal og musikalsk galskap - Finn Arves orkester tråler musikkhistorien!

OBS: som et smittevernstiltak er forestillinger i Alta kultursal pr 1. januar 2021 forbeholdt deltakere med bostedsadresse i Alta kommune.

Vi har som mål å være en trygg opplevelse utenfor hjemmet.
Husk å registrere deg og de du har med deg når du kjøper billetter.

 

Hva slags instrument spilte den første nordnorske trubaduren der han satt i fjæra? Hvordan kan det ha seg at landets første pop-idol kom fra Nord-Norge? Og hva har Shakespeare og Banana Airlines til felles? 

Det er mange spørsmål som dukker opp når man ser på musikkhistorien med nordnorske briller. Hvordan er forholdet mellom flygel og fesk i landsdelen vår? Kan vi snakke om en blanding av torsk og tango, hyse og habanera, sei og sang? Er det mulig å forestille seg Romeo og Julie på tur til Vadsø med Banana Airlines? Vi kan også avsløre hvordan livet i Raillkattlia hadde vært hvis Oluf hadde vært komponist og han Lars en av Europas skarpeste pianister. Tromsdalens svar på Troldhaugen, intet mindre. 

Flygel eller Fesk legger sjarken over musikkhistoriens fineste grunner og hiver bruket ut. Her blir det verbal og musikalsk galskap der ytringsfriheten blir benyttet i sin fulle spennvidde. Høsten 2019 solgte Finn Arves Orkester ut landsdelen 10 største scener fra Kulturbadet i Sandnessjøen til Stormen i Bodø og Tromsø kulturhus. Nå pakker vi turnébussen og kjører mot Nord-Troms og Finnmark, selve arnestedet for nordnorsk revytradisjon.     

Vi stiller med et nordnorsk stjernelag av sceneaktører og musikanter! Pianist i stjerneklassen, fiolinist med doktorgrad, bassist med verdensry og hornblåsere som har spilt på festivaler fra Sibir til New York og Barcelona. Bak dem en trommis som vokste opp mellom to pauker og et klokkespill i Harstads militærkorps.